Képek a falon 2011 március

MEGNYITÓ: 2011. március 11. 17,00
Bányai Brigitta - festőművész kiállítása
1974-ben születtem Egerben. Rokoni kapcsolataimban több ágon is fellelhető a képzőművészet, főként a festészet és ez már nálam is korán megmutatkozott.Tanulmányaimat Egerben végeztem, majd az érettségi után épületszobrász szakvizsgával gazdagodtam Miskolcon. A főiskolás éveimet Nyíregyházán töltöttem, ahol 1999-ban földrajz-rajz tanári diplomát szereztem. Már a főiskolás évek alatt alkotótáborokban vettem részt: Szarvaskő , Monok és amit évről évre meglátogatok Zsáka Nagyközség művésztelepe. Kiállításaim több helyen is megfordultak, mind egyéni mind csoportos formában: Eger, Miskolc , Zsáka , Monok , Debrecen.
A hosszú évek alatt a restaurátori munkáktól az egyedi falfestményeken át részt vettem több nagyszerű munkában, felújításban de a festészeten kívül érdekel minden ami a kreativitás kifejezésére szolgál a varrástól az ékszerkészítésen át a lakberendezésig.
A festészetben megtaláltam a bennem lévő gondolatok megvalósítását, melyek a tárgyábrázolástól az utcaképeken át sokféle motívumot rejtenek. Legkedvesebb anyagom az olaj, de nagyon szeretem a vizes bázisú anyagokat: pác, tus.
Nincsenek megjegyzések: